Žieminės suknelės

Suknelė tauKas sakė, kad žiemą moterys turi dėvėti tik šiltas kelnes? Sukneles internetu pardavinėjamos skirstomos į kategorijas, ir vien tas skirstymas atkreipia dėmesį į tai, kad kai kurios suknelės būna itin šiltos, žieminės. Kokios suknelės geriausiai tinka šiai žiemai?

Vilnonės ir megztos

Vienos iš populiariausių suknelių žiemą visada yra megztos suknelės. Tokios sukneles internetu dabar sparčiai perkamos. Jas galime pamatyti daug kur, ir moterys bei merginos mielai jas dėvi darbe ir namuose. Kai kurios mezga netgi pačios, tačiau dažniausiai yra perkama, nes nepakanka laiko numegzti viskam, ką norėtųsi. Dabar madingos itin didelės megztos suknelės. Pagamintos iš daugybės medžiagų sluoksnių, krentančių ir suvyniojančių žmogų lyg į kokį kokoną. Tokios suknelės itin stilingai atrodo prie aukštų ilgais aulais batų, tačiau taip pat jos netgi gali būti dėvimos vietoje kardigano ar ilgo megztinio ant aptemptų džinsų. Tad su tokiomis vilnonėmis bei megztomis suknelėmis gali pasipuošti ir klasikos mėgėja, ir moderni stileiva. Vilnonės suknelės visada užtikrina šilumą. Tereikia apsimauti dar ir pašiltintas pėdkelnes, apsimauti ilgus batus, ir galima eiti taip apsirengus net per didžiausią speigą. Taip pat populiarios ir suknelės su didelėmis pynėmis. Šį sezoną labai madingos ir didžiuliais virbalais ir storiausiais siūlais megztos suknelės.

Suknelės žemiau kelių

Skaityti toliau: Žieminės suknelės

Net ir perkant naują mašiną, gauni katę maiše

Dalys tavo automobiliuiAr žinote, kuo iš esmės skiriasi perkamos autodalys ir visa mašina, sudaryta iš autodalių? Skirtumas čia ne tik kiekyje, bet ir paslaptyje. Perkant vieną konkrečią autodalį, paprastai galima įsitikinti, kad ji tikrai kokybiška ir gerai veikianti. Tačiau tada, kai perkamas visas automobilis, jis yra tarsi dalių didžiulis rinkinys, ir pažiūrėti, ar viskas jame ten yra gerai, būna gana sunku. Nors manoma, kad tik perkant gerą mašiną, mes pasirenkame teisingai ir gauname tai, ko norime, iš tiesų tenka pripažinti, kad ir nauja mašina gali būti katė maiše.

Baisiausia – pigios mašinos

Kai perkame pigią mašiną už kelis šimtus eurų, tai, ko tikimės, ir yra pigi mašina. Veikiausiai ir galvojame, jog ji bus pigi, kas nors joje neveiks, nuolat ges. Todėl iškart nusiteikiame gedimams. Tikras stebuklas, jeigu visos autodalyssveikos, kaip ir nurodyta skelbime. Kita vertus, ir savininkams, kurie turi itin seną, tačiau dar vis gerai važiuojančią mašiną, yra gana sunku ją parduoti už vertę atitinkančią kainą. Sunku įrodyti, kad mašinai viskas gerai, kad ji puikiai veikia, kadangi ji atrodo prasta ir sena. Tuo tarpu, už tą pačią kainą kiti pardavinėja tikrai potencialiai tiksinčias bombas, mašinas, kurios bet kada gali sugesti amžiams. Tad atsiduriama tarsi neišvengiamame rate, kada pigios mašinos visos pigios, ir parduodamos pigiai, nors vienos galėtų būti vertos daugiau, o kitos dar mažiau. Beje, nors įstatymuose nurodoma, kad negalima apgaudinėti dėl gedimų, tačiau visgi kartais tai gali būti ir tokie gedimai, kurie iš tiesų nebūna prieš tai pasireiškę, arba neįmanoma įrodyti, kad jie anksčiau buvo.

Liūdniausia – kai paveda ir brangi

Skaityti toliau: Net ir perkant naują mašiną, gauni katę maiše

Ką reikėtų žinoti apie krūtų pakėlimą?

Viena iš plastinės chirurgijos procedūrų, padedančių išlaikyti gražią krūtinę, yra krūtų pakėlimas. Apie tai galima plačiau skaityti klinikos puslapyje: www.plastikoschirurgai.lt/krutu-pakelimas.

Kodėl verta atlikti krūtų pakėlimą

Krūtų operacijosPaprastai atvykus į kliniką, protingi chirurgai žvelgia ne tik į pacientų išsakomus norus, bet ir į realią situaciją. Yra kruopščiai vertinama, ar tikrai tos pageidaujamos procedūros, pavyzdžiui, krūtų pakėlimas, yra reikalingos. Juk kartais vien psichologinė pagalba gali padėti susidaryti tinkamą vaizdą apie save. O kartais, atvirkščiai, įsikišti turi skalpelis. Tačiau laikoma, kad krūtų pakėlimas išties yra naudingas ir pagerinantis išvaizdą tada, kai pastebimas didelis jų formos pakitimas. Jis atsiranda dėl senatvės, natūraliai besiraukšlėjančios odos, tam tikrų ligų, taip pat dėl žindymo laikotarpio. Dažniausiai didelių krūtų pakitimai yra ryškesni nei mažų, todėl pirmuoju atveju krūtų pakėlimas klinikoje ne pačia didžiausia kaina gali padėti įgyti norimas formas.

Pirmasis susitikimas

Skaityti toliau: Ką reikėtų žinoti apie krūtų pakėlimą?

Kompresorius ir šiluma

Vien iš pavadinimo sprendžiant, atrodo, kad oro kompresoriai dirba vieną darbą – spaudžia orą. O kad tai gali būti susiję su šiluma namuose – neišmanantis žmogus ir nepagalvotų. Tiesiog nešautų į galvą. Tačiau iš tiesų tiek patys kompresoriai, tiek kompresorių dalys yra naudojami kuriant didesnius jungtinius prietaisus. Oro kompresoriai gali tapti labai svarbiomis (būtinomis) dalimis tiek gaminant šaldytuvą, tiek oro kondicionierių. Kokia užduotis jiems tenka ir kaip jie pakeičia temperatūrą?

Šaldytuvas

KompresoriaiŠaldytuvai visada sunaudoja gana nemažai energijos. Taip yra todėl, kad oro kompresorius, esantis šaldytuve, turi kaip reikiant paplušėti, kol atšaldo orą (šaldytuve pačiame). Orą jis ima iš aplinkos ir sulig kiekvienu sukompresavimupameta po vieną ar kelis laipsnius. Tad kuo daugiau jis šaldo, tuo daugiau energijos suvartoja. Seni šaldytuvai labai stipriai burzgia. Tada ir kompresorius dirba visu pajėgumu. Atsiranda padidintas apkrovimas, kai kai kurios šaldytuvo dalys itin kaista (gyvatukas), o kompresoriui tenka papildomai dar labiau šaldyti. Taigi, kuo senesnis šaldytuvas, tuo sunkiau dirba oro kompresoriai, tuo labiau išauga elektros energijos suvartojimas.

Šildantis oro kondicionierius

Skaityti toliau: Kompresorius ir šiluma