Naujo pastato pradžia

Http://projektusrautas.lt/projektavimas/inzineriniai-tinklaiPirmas dalykas, kurį darysite prieš pradėdami statytis namą, tai norėsite turėti jo projektą, kuriame bus numatyta visos inžinerinės sistemos. Apie tai galima plačiau skaityti čia: http://projektusrautas.lt/projektavimas/inzineriniai-tinklai . Niekas nemėgsta tvarkyti popierių, nes tai užima daug laiko ir atrodo, kad galo nematyti, tačiau, jeigu ketinate staytis namą, su popieriais ir dokumentų tvarkymu vis tiek teks susidurti. Taigi, pasiraitokite rankoves ir pradėkite. Šį kartą kviečiame susipažinti su popierių kategorijomis, kurios jums taps pažįstamos po to, kai pastatysite namą.

Namo projektas

Svarbiausias namo gyvenimo liudijimas bus namo projektas. Jame turės būti numatyti visi inžineriniai tinklai. Namo projekte būtinai bus pažymėtos išorinės ir vidinės namo sienos, taip pat namo laiptai, kur jie yra. Turės būti žymimi namų langai, durys, galimi balkonai. Taip pat visas vandentiekio, kanalizacijos ir elektros lizdas. Su brėžiniais bus ir aprašymas, nurodantis labai daug įvairių dalykų, apie kuriuos jūs gal net niekada nepagalvojote anksčiau, tačiau jie bus iš tiesų labai svarbūs.

Kadastriniai sklypo matavimai

Skaityti toliau: Naujo pastato pradžia

GERBER peiliai – kokybės ir dizaino dermė

GerberKokybiški, tvirtos konstrukcijos ir aštrios geležtės peiliai – nepamainomas įrankis kasdienai, stovyklavimui gamtoje, medžioklei ir žvejybai. Jei norite džiaugtis kokybišku ir patikimu peiliu, rinkitės žinomo gamintojo produkciją. Rekomenduojame išbandyti GERBER peilius – tai puikiai subalansuotas, tvirtas, prie rankos prisitaikantis peilis, atitinkantis išrankiausių pirkėjų poreikius.

Skirtingi peiliai individualiems pageidavimams

Žinomo gamintojo peilių gamybai naudojamos patikimos, patikrintos ir patvarios medžiagos, išsiskiriančios ilgaamžiškumu ir patikima eksploatacija. Aštrus peilis – puikus pagalbininkas laisvalaikiui gamtoje. Jei mėgstate žvejoti, rinkitės peilius smailiais ašmenimis. Tokie peiliai tiks kabliukui ištraukti. Priklausomai nuo konkrečių pageidavimų, galima rinktis tiek storesnius, tiek plonesnius peilius žuvies išdarinėjimui. Medžioklei skirti peiliai išsiskiria tvirtumu, aštrumu ir patogia, neslystančia rankena. Paprastai medžiokliniai GERBER peiliai naudojami kailio lupimui.

Standartinė ir atlenkiama peilio geležtė

Priklausomai nuo planuojamos veiklos pobūdžio galima įsigyti tiek standartinės, tiek sulankstomos geležtės peilius. Pastarieji rekomenduojami žygiams ir kelionėms gamtoje, kuomet reikia praktiško įrankio įvairioms užduotims atlikti. Paprastai tokie peiliai yra lengvai atlenkiami viena ranka ir nebijo drėgmės. Jei į kelionę planuojate imti standartinės geležtės peilį, jums reikės ir patogaus dėklo, kuris apsaugos nuo susižeidimų. Be to, reikėtų iš anksto nuspręsti, kokios geležtės peilio norėsite – lygių ar dantytų ašmenų. Jei nežinote, kuris sprendimas tinkamesnis konkrečiu atveju, pasitarkite su parduotuvės konsultantais.

Ilgam peilio naudojimui – kokybiškas galąstuvas

Skaityti toliau: GERBER peiliai – kokybės ir dizaino dermė

Saugumo priemonės, statant medinį namą

Tam, kad mediniai namai Vilniuje būtų statomi saugiai, o jų likimas nebūtų panašus į Šnipiškių medinukus, reikia laikytis tam tikrų saugumo nuostatų.

Nedegantis apšiltinimas

Namai iš medžioVisų pirma, reikia pripažinti, kad nors medinis namas ir yra pigesnis, nes pati mediena kaip žaliava kainuoja mažiau, tačiau tai ne tas pats, kas akyto betono blokelių namas, kuris jau savaime yra beveik nedegus. Padek jį, tapetai nudegs, o mūras liks stovėti. O štai medinis namas labai bijo liepsnų. Dėl to, siekiant apsaugoti jį nuo šio didžiausio pavojaus, yra labai stengiamasi užkirsti kelią bet kokiai gaisro tikimybei, o kuru vadinamos statybinės medžiagos paverčiamos kuo mažiau degiomis. Pats efektyviausias būdas tą padaryti – šiltinimas akmens vata. Tai yra gera izoliacinė priemonė, kuri užtikrins namų šilumą, o taip pat ir saugos nuo gaisro. Kadangi mineralinė akmens vata yra sukurta taip, kad būtų nedegi ir stabdytų ugnies plitimą. Taigi, statydami medinį namą turėtumėte net nesvarstyti apie kitokius šiltinimo būdus. Kaimuose dar rasi medinių namų, kurie bus šiltinami spaliais ar kita netinkančia priemone, pavyzdžiui, putų poliesterolu. Ir tai, aišku, reikia vadinti siaubingu pasirinkimu, kadangi šiltinti reikia tikrai sertifikuotomis ir nedegiomis medžiagomis. Tiek sienas, tiek stogą.

Aukštas energinis efektyvumas

Skaityti toliau: Saugumo priemonės, statant medinį namą

STIHL krūmapjovės: tipai ir galia

STIHL produkcijaJei ieškote profesionalios krūmapjovės, turite įvertinti pasirinktos technikos tipą ir galią – nuo jūsų sprendimo priklausys tiek darbo pobūdis, tiek darbų apimtys. Lietuvoje pamėgtos STIHL krūmapjovės išsiskiria itin našiais darbo rezultatais ir produktyvumu – žinomo gamintojo technika rekomenduojama tiek kasdieniams namų ūkio, tiek profesionaliems darbams. Iš kitos pusės, ekspertai vieningai sutinka – nors gamintojas yra vienas svarbiausių kokybės ženklų, ieškodami optimalios įrangos, turite įvertinti jos techninius duomenis.

Krūmapjovių tipai

Visos krūmapjovės (liaudiškai vadinamos trimeriais) skirstomos į tris pagrindinius tipus: elektrines, akumuliatorines ir benzinines. Elektrinė įranga rekomenduojama tuomet, kai prižiūrimas plotas nėra didelis, o technikos galiai keliami minimalūs reikalavimai. Šios rūšies krūmapjovės dirba tyliai, neturi išmetamųjų dujų. Iš kitos pusės, jų varikliai yra silpni, problemų gali sukelti ir ribotas judėjimas (trukdo laidas). Akumuliatorinės krūmapjovės dirba tyliai, neteršia aplinkos ir leidžia laisvai judėti. Deja, tokia įranga taip pat negali pasigirti didele galia ar ilgomis darbo valandomis (paprastai akumuliatoriaus užtenka vos valandai). Be to, lyginant su elektrinėmis, šios krūmapjovės yra gerokai sunkesnės. Benzininė įranga siejama su didžiausia galia ir optimaliausiais darbo rezultatais. Tai geriausias sprendimas, jei reikia dirbti su dideliu plotu ar aukšta žole.

Benzininių krūmapjovių pasirinkimo kriterijai

Skaityti toliau: STIHL krūmapjovės: tipai ir galia

Praėjusių metų tendencijos: populiariausi išmanieji telefonai 2016-aisiais

Išmanieji telefonai – tai viena paklausiausių šių dienų prekių, kuri pasižymi greitu kintamumu. Vienus modelius iš rinkos išstumia nauji, turintys dar daugiau funkcijų, o žmonės naktimis rikiuojasi eilėse, kad pirmieji galėtų rankose palaikyti ką tik į prekybą paleistus telefonus. Kaip sužinoti, ar jūsų turimi telefonai šiuo metu „ant bangos“? Pateikiame preliminarų, praėjusiais metais viešojoje erdvėje vyravusiais duomenimis sudarytą, populiariausių išmaniųjų telefonų sąrašą.

Populiariausi telefonaiSprendžiant pagal techninę charakteristiką, kol kas sąrašo viršuje karaliauja Samsung Galaxy S7. Turbūt viena priežasčių, kodėl vartotojai taip pamėgo šį modelį – puiki nuotraukų ir video įrašų kokybė bei paprastas valdymo funkcionalumas. Šie telefonai stebina ir tuo, kad juose galima išsaugoti nuotraukas RAW formatu bei filmuoti 4K rezoliucija. Čia taip pat rasite Pro režimą, kuris itin praverčia, jei jums reikalingos itin kūrybingos, profesionaliai atrodančios nuotraukos.

Skaityti toliau: Praėjusių metų tendencijos: populiariausi išmanieji telefonai 2016-aisiais