Verslo pardavimas ir pirkimas: kaip tą atlikti tinkamai?

Verslo pardavimasVisi mes norime būti nepriklausomi, o nuosavas verslas yra geriausia to sąlyga. Kaip anksčiau žmonėms reikėjo žemės ploto, kad galėtų išlaikyti save ir savo šeimą bei taip susikurti nepriklausomą gyvenimą, taip šiandien šią vietą užima verslas, nes jis leidžia susikurti nepriklausomą pajamų šaltinį bei atitinkamai jį kontroliuoti. Tokia toji rinkos ekonomika.

Bet rinka egzistuoja ne tik kaip verslo kūrimo pagrindas, bet dar ir kaip pačio verslo pardavimo ir pirkimo sfera. Dabar turėti nuosavą verslą yra lengviau nei bet kada anksčiau: internetas ir skaitmenizacija atvėrė tokias galimybes, kad verslininku gali tapti kiekvienas turintis kompiuterį ir interneto ryšį. Internetinių svetainių kūrimas, optimizavimas, reklamos agentūros, el. parduotuvių kūrimas ir vystymas – galimybės yra praktiškai neribotos, o viso to kaštai gali būti ir absoliučiai minimalūs, jei verslo idėja nereikalauja didelių išlaidų. Todėl atsiranda daug žmonių, kurie sako: parduodu verslą. O tokių žmonių – labai daug. Vien Lietuvoje galima rasti šimtus aktyvių verslo pardavimo skelbimų, o pačio verslo pasiūlymai – įvairiausi, nuo mažiausių interneto svetainių ar el. parduotuvių iki rimtų gamybinių verslų. Tereikia nuspręsti ko norite, kokią sumą galite investuoti ir pirmyn.

Skaityti toliau: Verslo pardavimas ir pirkimas: kaip tą atlikti tinkamai?

Tegul finansiniai įsipareigojimai ne tampa jūsų gyvenimo gėda

Kaip žmogaus gyvenimą gali paveikti finansiniai įsipareigojimai?

Skolų išieškojimasBūtina pastebėti tai, kad finansai gyvenime yra labai svarbūs. Be jokios abejonės, rasti balansą šioje srityje yra labai sunku. Puikiai suvokiame tai, kad turimas pinigų kiekis mūsų netenkina niekada. Drąsiai galime teigti, kad ir kiek beturėtume, jų vis tiek gali atrodyti mažai. Tačiau, labai svarbu paminėti tai, kad labai svarbus optimalus jų kiekis, kuris garantuoja, kad mums netrūks svarbiausių maisto produktų, o kartais net galėsime pasimėgauti išskirtiniais gaminiais. Būtina suvokti tai, kad pramogos ir poilsis čia taip pat yra labai svarbios. Tad, bent kartą per mėnesį bent trumpam ištrūkti iš kasdienės aplinkos yra labai naudinga. Be jokios abejonės, tai padaryti tikrai gali ne kiekvienas iš mūsų. Drąsiai galime teigti, kad šiuo metu ekonominė situacija ne tik Lietuvoje, tačiau ir visame pasaulyje yra labai sudėtinga. Be jokios abejonės, tai ne kas kita, kaip tik covid – 19 pandemijos pasėkmės. O ką jau ir kalbėti apie šiuo metu Ukrainoje vykstantį karą. Šios šalies ekonomikos žlugimas ir sankcijos Rusijai iš esmės pakeitė ir viso pasaulio ekonomiką. Būtina suvokti tai, kad krizė šiuo metu yra reali. Be jokios abejonės, tuomet, kai išlaidos yra kur kas didesnės nei pajamos – būtina skolintis. Kitos išeities šiuo klausimu tiesiog nebelieka. Būtina suvokti tai, kad skolas būtina grąžinti. Tačiau, tai ne visuomet pavyksta padaryti tinkamai ir laiku. Be abejo, skolonimosi objektų čia gali būti ne vienas. Tai mūsų draugai ir artimieji, kredito bendrovės, lizingo įmonės, bankai ir pan. Puikiai suvokiame tai, kad skolinantis iš įmonių įsipareigojame sumokėti ir jų nustatytas palūkanas bei įgyvendinti kitus nurodymus. Drąsiai galime teigti, kad pastarųjų gali būti tikrai ne vienas. Turto ar asmens draudimas gali būti vienas iš jų. Be jokios abejonės, labai svarbu pabrėžti tai, kad jei finansiniai įsipareigojimai nėra vykdomi – jums gręsia skolų išieškojimas. Puikiai suvokiame tai, kad ši procedūra ne visuomet gali būti labai maloni. Kur kas dažniau pastaroji sukelia itin rimtų nemalonumų. Puikiai suvokiame tai, kad tokiu atveju mūsų skola gali ne tik išaugti, tačiau ir būti taikomos kitos bausmės (ne tik finansinės). Gerai žinome tai, kad itin dideli finansiniai įsipareigojimai, kurie nėra vykdomi gali virsti ir realia asmens įkalinimo bausme.