Kompiuterinių žaidimų industrija

Žvelgiant į kompiuterinių žaidimų industriją, lengva pastebėti, kad tiek steam zaidimai, tiek kitų leidėjų žaidimai labai dažnai turi visą save lydinčią planetą. Tai dažnai yra ne tik žaidimai, bet ir gerbėjų figūrėlės, filmai, knygos, komiksai ir kitokia atributika. Kaip kuriasi tam tikra žaidimų industrija?

Prasideda nuo pašalinės kūrybinės įtakos

Steam žaidimaiNet ir apsilankius https://www.tarasgames.lt, rasime nemažai tokių žaidimų, kurie atsirado tik po to, kai atsiradę jų pirmtakai. Kompiuteriniai žaidimai kartais sukuriami pagal filmus, pagal knygas. Pavyzdžiui, paimkime Hario Poterio knygas, kurios tapo bestseleriais visame pasaulyje. Pagal jas netrukus buvo sukurta ir filmai, ir video žaidimai, ir atsirado daug visokios atributikos. Tai stiprus personažas, sudominęs daugybę žmonių visame pasaulyje. Taigi, ir žaidimas tapo sėkmingas vien dėl to, kad knyga sėkminga. Aišku, kuomet atsiranda populiarių personažų, jie pritraukia labai dideles kompanijas ir net vyksta varžybos, kas pirmiau galės išleisti vieną ar kitą kūrinį.

Sistemingai kuriama industrijose nuo nulio

Skaityti toliau: Kompiuterinių žaidimų industrija

Kodėl vieni rūbai šilti, kiti šalti?

Kai reikalingi termo rūbai, tiesiog norime tikrai šiltų rūbų, kuriuos apsivilkus net ir šalčiausiomis sąlygomis jaustume komfortą ir šilumą. Įsivaizduokite šiltą audinį: tai aksomas švelnus, tai makeros siūlas, gal vilna, o gal kailiai ar specialus pašiltinantis audinys. Tačiau kodėl šie audiniai yra tokie vertingi, kai iš tiesų neaišku, kas tą šilumą sukuria? Ar žinote, kodėl termo drabužiai šilti, o šilko palaidinė gaivinančiai vėsi? Nežinote? Metas išsiaiškinti visiems laikams.

Kaip oro tarpai sulaiko šilumą

Termo aprangaVisų pirma, reikia suprasti, kaip yra sulaikoma šiluma, iš kur ji atsiranda. Kodėl prilietus metalą jaučiate šaltį, o prilietus putplastį, jaučiate šilumą? Visa tai yra dėl oro tarpų. Burbuliukuose yra oro tarpeliai. Ir būtent jie yra atsakingi už šilumos sulaikymą. Ne pats siūlas ar materija sulaiko šilumą, o oro tarpeliai sulaiko temperatūrą. Iš kur ta temperatūra atsiranda, kai prie kažko prisiliečiame ar kažką apsirengiame? Iš mūsų pačių. Taigi, kai liečiame šiltu vadinamą audinį, iš tiesų mus šildo mūsų pačių išspinduliuota ir sulaikyta šiluma, ir audinys niekaip negali būti šiltesnis nei mūsų ranka. Dėl to, kuomet yra labai sušalę rankos ar kojos, jų nesušildo joks audinys, putplastis ar panaši medžiaga. Nes nuo šaltos galūnės neina šiluma, kurią sulaikytų tas audinys. Taigi, lieka tik tam tikras šaltis.

Daugiasluoksnio apsirengimo magija

Skaityti toliau: Kodėl vieni rūbai šilti, kiti šalti?