7 dalykai, kuriuos SEO specialistas turi pasakyti klientui

Apie SEO paslaugas sklinda daug mitų, kurie, deja, ne tik gadina SEO specialistų ir jų klientų santykius, bet ir kartais specialistų ir klientų santykius paverčia įtemptais. Norint išvengti įtemptų santykių, SEO specialistai turėtų iš karto klientui pasakyti tam tikrus dalykus.

1. Būkite atviri

Informuokite klientą, jog norėdamas pasiekti kuo aukštesnes pozicijas, jis turi būti atviras su jumis. Tai reiškia, jog jis neturi slėpti, kas buvo daryta prieš tai, turi atvirai viską papasakoti.

2. SEO yra nenuspėjamas

Turbūt sudėtingiausias darbas yra pasakyti klientui, jog net ir jūs, būdamas patyręs SEO specialistas, negalite nuspėti, kokie bus rezultatai. SEO per daug nenuspėjamas, jog galėtumėte garantuoti kokią nors poziciją. Kartais SEO specialistai tai neigia ir teigia, kad visada gali garantuoti bent dešimtuką. Visgi tai nėra tiesa. Pasiekti dešimtuką nėra lengva, net ir per metus. Jeigu garantuosite klientui dešimtuką, neatsižvelgę į tai, kokie bus konkurentų veiksmai, kaip vyks algoritmų pakeitimai. Į tai neatsižvelgus negalite garantuoti, jog kliento internetinė svetainė pasieks vieną ar kitą poziciją. Galbūt jūsų paskaičiavimais klientas turėtų pasiekti aukštą poziciją, tačiau pasitaiko, kad konkurentai pradeda dirbti ties SEO rimčiau, kai pamato, kad jų pozicija krenta. Apie tai, jog bet kada Google naujas algoritmas gali nukelti internetinę svetainę keliais puslapiais atgal net neverta kalbėti.

Skaityti toliau: 7 dalykai, kuriuos SEO specialistas turi pasakyti klientui