Tinkamiausio dekoratyvinio tinko pasirinkimas. Kaip?

Lietuviškas klimatas nėra labai naudingas mūsų piniginei, kadangi būtina pasirūpinti priemonėmis, kurios padeda apšildyti namus ir taip bent kiek sumažinti investicijas į šildymą. Kuo daugiau įtrūkimų namas turi – tuo daugiau naudingos šilumos energijos paprasčiausiai išeina pro namus. Tuomet mokate didelius pinigus ir galiausiai vis tiek nepavyksta džiaugtis šiltais namais.

Dekoratyviniai tinkaiDekoratyviniai tinkai yra paprasčiausias būdas papildomai apsaugoti namų paviršių. Žinoma, tuo pačiu galite pasidžiaugti, kad tai patogus būdas dekoruoti savo namus, suteikti jiems išskirtinumo ir tuo pačiu džiuginti tiek savo, tiek kaimynų akis. Dekoratyvinis tinkas puikiai tinka ieškant tvirtumo bei norint papuošti senos statybos namus.

Kadangi tinkų pasirinkimas šiuo metu yra toks platus – palyginkite nesunkiai atrasite tinkamiausią variantą.

Dekoratyviniai tinkai: akrilinis ar silikoninis

Dekoratyviniai tinkai gali būti akriliniai arba silikoniniai. Abu pasižymi skirtingomis charakteristikomis, tad įvertinę savo poreikius atrasite tą, kuris labiausiai tinka. Taip pat naudinga pasitarti su specialistais, kurie gali įvertindami jūsų poreikius atrasti tai, ko reikia.

Pagrindinis skirtumas, kuris skiria šiuos du tinkus – vandens garai. Silikoniniai dekoratyviniai tinkai yra kur kas pralaidesni vandeniui nei akriliniai. Lyginant šias dvi alternatyvas svarbu tiems, kurių namai yra šildyti mineraline vata. Taip pat tiems, kurių namai yra labai seni. Jeigu Jūsų namai yra papildomai nešildyti – tokiu atveju labiausiai rekomenduojamas silikoninis tinkas.

Jeigu fasadas yra apšildytas polistiroliu, tokiu atveju labiausiai rekomenduojamas akrilinis tinkas. Kodėl? Kadangi putos yra nekvėpuojanti medžiaga, taigi tiks mažesnį garų pralaidumą turinti medžiaga. Žinoma, galima rinktis ir silikoninį, tad ekspertai pirmiausia rekomenduoja akrilinį.

Skaityti toliau: Tinkamiausio dekoratyvinio tinko pasirinkimas. Kaip?

Įmontuojamas ar pastatomas seifas: kaip saugiau?

Šiuolaikinė technika leidžia apsaugoti savo brangius daiktus. Žinoma, kiekvienas asmuo skirtingai supranta, kokie yra brangūs daiktai ir ką verta saugoti. Kol vieniems seifai reikalingi, kad būtų galima apsaugoti svarbius dokumentus arba papuošalus, tuo tarpu kiti juose laiko vaikų piešinius bei nuotraukų albumus. Bet kuriuo atveju, kokybiška seifas padės apsaugoti ne tik nuo vagišių rankų, tačiau ir nuo gaisro, kuris su savimi pasiima visus svarbiausius daiktus.

Kadangi šiuo metu siūlomas gana platus skirtingų seifų pasirinkimas – pagal kiekvieno poreikius klientai gali atrasti tai, ko jiems reikia. Pasiūla plati, tad konsultacija su specialistais ir tikslesnis savo poreikių žinojimas gali kiek palengvinti paieškas.

Pradėkime nuo to, kad dažniausiai renkamasi tarp pastatomo ir įmontuojamo seifo.

Įmontuojamo seifo galimybės

SeifaiDaugelis žmonių renkasi įmontuojamą seifą, kadangi tuo pačiu jis yra paslepiamas, tad suteikiama kur kas didesnę apsauga. Žinoma, ne visada yra seifą kur įmontuoti, tad tokiu atveju nelieka nieko kito, kaip tik pasirinkti pastatomą seifą.

Įmontuojami seifai taip pat labai mėgstami tuomet, kai namuose norima išlaikyti minimalistinį stilių. Juolab, kai namuose nėra labai daug vietos. Kitu atveju paprasčiausiai nėra kitos pasirinkimo galimybės ir tenka rinktis įmontuojamus seifus.

Seifai gali būti įmontuojami daugelyje skirtingų vietų ir priklausomai nuo Jūsų poreikių nesunkiai atrasite tą variantą, kuris Jums labiausiai tinka.

Galima montuoti į sieną ir tai bene dažniausias pasirinkimas. Tačiau toks montavimas dažniausiai galimas tik nuosavuose namuose, kadangi butuose paprasčiausiai nėra galimybių.

Skaityti toliau: Įmontuojamas ar pastatomas seifas: kaip saugiau?

Kaip natūralumas pavergė vonios interjerą

Laikai, kada vonios baldai iškart atrodė kaip tinkami tik voniai, o pats vonios kambarys – specifinis it kokia medicinos laboratorija, jau praeityje. Kuo toliau, tuo labiau vonios kambarys panašėja į jaukų namų kambarėlį ir tą gali patvirtinti daug žmonių. Taigi, kokie bruožai lemia tai, kad vonia darosi panaši į įprastas namų erdves?

Atsisakoma specializuotos erdvės įvaizdžio

Baldai voniaiPirmiausia vonios interjeras darosi panašesniu į visus namus, atsisakius kai kurių detalių. Pavyzdžiui, visi vamzdžiai ir vandens nutekėjimo sistemos vis dažniau slepiasi po medinėmis ar plastiko dekoracijomis, spintelėmis, todėl mes pamirštame, kokios sistemos čia teka. Taip pat šaltą keramikinį įvaizdį, plytelėmis nuklotas grindis ir sienas labai dažnai pakeičia daug jaukesnės medžio tekstūros, kurios nukloja ir grindis, ir sienas, ir lubas. Tokiu būdu nyksta iškart atpažįstamos vonios kambario ženklai. Įvairios chemijos ir buities priemonės, šampūnai ir muilai taip pat nebado akių, vos tik įėjus į vonios kambarį, nes jie pasislepia po įvairiais keramikiniais buteliukais ir mes nebematome tų užrašų, todėl sunkiau identifikuojame, koks tai kambarys. Puikiai įrengta ventiliavimo sistema panaikina nuolatinį drėgmės įspūdį ir poveikį.

Natūralios medžiagos ir paprastos formos

Skaityti toliau: Kaip natūralumas pavergė vonios interjerą