Kaip skaičiuojami mokesčiai dirbantiems pagal individualią veiklą 2018 – aisiais?

Galima sakyti, kad buhalterinė apskaita Klaipėdoje ir kituose miestuose šiek tiek keičiasi šiais metais. Ypač dirbantiems pagal individualią veiklą. Kaip ir kasmet, šiek tiek keičiasi mokesčių mokėjimo tvarką, ją reguliuoja, stumdo ir keičia mokesčių inspekcija VMI. Jeigu vykdote individualią veiklą, būtinai atkreipkite dėmesį, ką ir kur turėtumėte pakeisti savo įprastoje mokėjimų tvarkoje.

Kas buvo pakeista pernai

Buhalterinė apskaita KlaipėdojeSvarbūs mokesčių mokėjimo pakeitimai išties įvyko pernai ir tą galėjo tikrai pajausti individualią veiklą vykdantys asmenys. Visų pirma, atsirado galimybė gauti biuletenį. Kas individualiai dirbantiems žmonėms užtikrino jų teisę į geresnę finansinę padėtį ligos atveju. Aišku, dėl to buvo šiek tiek padidinti mokesčiai, na o biuletenio suma skaičiuojama visuomet gerokai mažesnė, lyginant su pajamomis, kurias gaudavote. Tačiau tai labai svarbu. Kaip ir tai, kad pagaliau dauguma žmonių su savo buhalterių pagalba išsiaiškino, kad dirbant pagal IVP išties reikia nemažai uždirbti, norint sukaupti stažą pensijai.

GMP – 5, 10 ar 15 proc.?

Skaityti toliau: Kaip skaičiuojami mokesčiai dirbantiems pagal individualią veiklą 2018 – aisiais?

Miško pardavimas gali būti kur kas paprastesnis

Miško pirkimasJei turite tam tikrą plotą miško ir svarstote jį parduoti, tikėtina, kad tokiu atveju talpinate skelbimus įvairiuose portaluose ir tikitės, kad greitai pavyks rasti pirkėją. Vis dėlto, ne viskas yra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio – neretais atvejais miško pardavimo procesas trunka kur kas ilgesnį laiką nei buvo numatyta, o skelbimų talpinimas dažniausiai yra mokamas. Jei norite, kad miško pardavimas būtų greitesnis ir paprastesnis, palanku kreiptis į kompaniją miskuprojektai.lt, kuri jums pateiks iš tiesų palankų pasiūlymą. Tuo atveju, jei ieškoma pavienių pirkėjų, pardavimo procesas gali gerokai užtrukti – niekam ne paslaptis, kad tada, jei sandėris neįvykdomas gana greitai, tenka mažinti kainą, o to tikrai visada siekiama išvengti. Įsitikinsite patys, kad tikrai visada yra galimybė pasirinkti tokį sprendimą, kuris gerokai pagreitintų pardavimo procesą, ir jums nereikės nerimauti, ar tikrai pavyks sėkmingai parduoti turimą mišką.

Skaityti toliau: Miško pardavimas gali būti kur kas paprastesnis

Idėja vestuvėms – autobuso nuoma

Nors vestuvėms dažniausiai pasirenkama ne autobusu nuoma, o kolona atskirų automobilių, jūs galite sulaužyti šią tradiciją ir pradėti naują. Išsinuomoti autobusą savo šventei yra puiki idėja, kuri leis mėgautis nauja šventės kokybe. Nesuprantate, kodėl taip sakome? Tik pagalvokite, kas jūsų laukia…

Vietoje automobilių nuomos – šventiškas autobusas

Taigi, jeigu autobusu nuoma Kaune dar jūsų nesuviliojo vestuvėms, turbūt galvojate apie mašinos nuomą. Gal tik jaunieji išsinuomos kokį senovinį kadilaką, o gal turite daugiau pinigų ir visiems svečiams išnuomosite gražias mašinas, su kuriomis pasileisite po gražias vietas, fotografui važiuojant iš paskos ir viską įamžinant. Tačiau pagalvokite apie tai, kad viskas gali būti ir kitaip, nei iki dabar mąstėte. Jūs galite sau leisti ir kitokią šventę. Sutaupyti krūvą pinigų ir turėti jaukesnį ir linksmesnį laiką, išsinuomojus autobusą.

Visi svečiai vienoje vietoje

Autobusų nuomaVisų pirma, autobusu nuoma apsimokės dėl to, kad kelionės metu visi bus drauge. Pagalvokite, kiek daug alkoholio kartais tenka per vestuves pralieti tam, kad žmonės pradėtų pagaliau bendrauti ir atsipalaiduoti. Nenuostabu, jeigu jūs visus žmones laikote komforto zonoje, su savo artimaisiais ir niekuo kitu, netikėtai visus susodinus prie stalo vieną priešais kitą, bus sunku priversti žmones atpalaiduoti veido raumenis, prieš tai neįlašino šio to stipresnio į burną. O štai kelionės autobuse metu bus galima turėti linksmybių, pirmąją pažintį ir net žaidimų. Taip visa šventė prasidės anksčiau. Ir nebus rizikos, kad kažkuri mašina suges, suduš ir pakenks šventei, kad kažkas nesilaikys kelionės plano ir nevažiuos kažkur kitur.

Skaityti toliau: Idėja vestuvėms – autobuso nuoma

Kodėl vis dažniau nusprendžiama apsipirkti internetu?

Prekės internetuTurbūt teko pastebėti, kad internetinių parduotuvių skaičius tampa vis didesnis, tad nieko keisto, kad pirkėjai tokiu būdu nusprendžia apsipirkti vis dažniau ir dažniau. Itin platus prekių asortimentas yra būtent tai, kas vilioja daugelį pirkėjų, taigi, verta pagalvoti apie būtent tokį sprendimą. Internetinėje svetainėje Crazylove.no net ir patys išrankiausi pirkėjai gali rasti juos dominančių prekių, ir netrukus bus galima nuspręsti, kokios pasirinkimo galimybės gali būti pačiomis geriausiomis. Patogu tai, kad internetinėje svetainėje prekės rikiuojamos pagal tam tikras kategorijas, kas padeda dar paprasčiau rasti tinkamiausius pasirinkimus.

Dažnai apsiperkantys internetu teigia, kad toks pasirinkimas padeda sutaupyti ne taip ir mažai brangaus laiko, tad norintys rasti tinkamiausias prekes bei jų užsisakyti gali drąsiai rinktis būtent tokį apsipirkimo metodą. Visiškai nesvarbu tai, kokiu paros metu rasite šiek tiek laiko apsipirkimui – tą galėsite atlikti bet kuriuo dienos ar nakties metu. Net ir tada, jei rasite kelias laisvas minutes darbo metu, jas galėsite skirti prekių paieškai bei jų užsakymui, ir tuomet tereikės palaukti, kada pardavėjas patvirtins jūsų pateiktą užsakymą, ir užsakytas prekes išsiųs nurodytu adresu.

Skaityti toliau: Kodėl vis dažniau nusprendžiama apsipirkti internetu?

Kuo aplinkai naudingas sugriežtintas energinis sertifikavimas

PridavimasPastaruosius 10 metų vis netyla kalbos, kad statybų sektoriaus naujienos tikrai keičia viską iš esmės. Tiksliau, reikalavimai ir vis sunkiau gaunamas reikiamas energetinio naudingumo sertifikatas. Mat, kuo toliau, tuo labiau griežtėja statybų taisyklės ir norminimas, kada galima kažką statyti, o kada ne. Tačiau ir jūs galite pagalvoti, kad visuose statybų sektoriuose ir kiekvienos paskirties pastatuose atsirandanti A++ energinio naudingumo klasė yra tik į naudą mūsų aplinkai. Taigi, kuo tai iš tiesų naudinga?

Mažiau smogo

Viena iš priežasčių, kodėl namo pridavimas turėtų būti vykdomas vis atsakingiau, o mums tektų tuo džiaugtis – faktas, kad pagaliau turėsime švaresnę aplinką. Šilumos pagaminimas daugybei namų ūkio atsieina žala aplinkai. Labiausiai orą gadina tie, kas patys kūrena gyvenamuosiuose nuosavuose namuose. Daugiabučiams energija tiekiama centralizuotai, tačiau ir jai pagaminti reikia suvartoti kurą. Kuo mažiau kuro sunaudojama, tuo daugiau šilumos yra sutaupoma, tuo mažiau smalkių ir kitokių nuosėdų patenka į mūsų orą. O tai tiesiogiai veikia ir visą atmosferą.

Mažiau žmogaus pastangų kūrenant

Skaityti toliau: Kuo aplinkai naudingas sugriežtintas energinis sertifikavimas