Profilaktinė veterinarija Vilniuje – kokios paslaugos teikiamos?

Tinkama augintinio priežiūra prasideda nuo profilaktinės sveikatos patikros. Kitaip sakant, jei nusprendėte auginti šuniuką ar kačiuką, turėsite skirti laiko reguliariems vizitams pas veterinarus, kurie patikrins gyvūno savijautą, numatys būtinas gydomąsias ir profilaktines priemones – profesionali veterinarija Vilniuje (ar kitame mieste) pasirūpins augintinio sveikata ir gerove. Rinkitės patikimą veterinarijos kliniką, kurioje dirba savo srities profesionalai, naudojantys modernią tyrimų įrangą.

Veterinarinė profilaktika

Veterinarijos paslaugosVeterinarinė profilaktika – tai visos priemonės, reikalingos patikimai augintinio apsaugai nuo infekcinių, parazitinių ir kitų ligų. Įprastai išskiriamos kelios profilaktinės veterinarijos grupės: profilaktinė dehelmintizacija (vaistai nuo kirmėlių), infekcinių susirgimų rizikos mažinimas (skiepai), užsikrėtimo parazitais (erkėmis, blusomis) rizikos mažinimas ir tradicinė profilaktinė augintinio apžiūra, padedanti išvengti įvairių susirgimų (arba sustabdyti jų progresavimą).

Vakcinacija ir vaistai nuo kirminų

Viena dažniausių problemų yra kirminų turėjimas. Veterinarai primena, kad kirminais gali užsikrėsti net ir gerai prižiūrimi augintiniai, pvz., laižydami užterštoje aplinkoje esančius daiktus arba kitų gyvūnų išmatas. Užsikrėsti kirminais galima ir per ėdalą, jei ėdama užteršta arba termiškai neapdorota mėsa ir žuvis. Galiausiai, augintinis gali užsikrėsti net ir prarijęs užkrėstą blusą, todėl vaistų nuo kirmėlių sudavimas yra viena svarbiausių profilaktinių procedūrų. Paprastai maži šuniukai ir kačiukai iki pusmečio vaistų nuo kirminų turi gauti kas mėnesį, vėliau – kas 3–4 mėnesius (kaip ir visi suaugę gyvūnai). Vaistai nuo kirminų suduodami ir prieš kiekvieną skiepą, iki jo likus 10 dienų. Nesudavus vaistų, skiepas gali būti neveiksmingas. Profilaktinė vakcinacija padeda stiprinti augintinio imunitetą nuo įvairių infekcinių ligų ir susirgimų. Maži šuniukai ir kačiukai vakcinuojami 2–3 kartus, vėliau – vieną kartą per metus. Be pagrindinių skiepų, galima pasirinkti ir papildomus dažnų ligų skiepus. Šiuo atveju reikėtų pasitarti su veterinaru.

Erkės ir blusos

Daug klausimų sukelia ir augintinių apsauga nuo erkių bei blusų. Tai itin aktualu tuomet, kai oro temperatūra lauke pakyla iki 5 laipsnių (tokiu oru pabunda gamtoje žiemoję parazitai). Erkės platina įvairias ligas, kurios gali baigtis mirtimi. Oficialiai erkių sezonas šalyje trunka kovo–spalio mėnesiais, tačiau aktyviausios bangos siejamos su pavasario ir rudens pradžia. Priemones nuo erkių rinkitės labai atsakingai, kadangi praktika rodo, kad šie parazitai turi stiprų imunitetą. Įsigykite tik žinomo gamintojo ir veterinaro rekomenduotą produkciją, kuri suteiks ilgalaikę apsaugą. Ypatingą dėmesį skirkite ir kovai su blusomis, kurios ne tik sukelia diskomfortą augintiniui, bet ir gali pernešti įvairias ligas. Blusų įkandimai gali sukelti anemiją ir alerginį dermatitą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *