Švaros ABC persikraustant

Nors perkraustymo paslaugos iš tiesų persikraustymą gali paversti ne kančia, o tikru malonumu, jūs visgi turėsite pripažinti, kad kai kuriuos darbelius turėsite nudirbti patys. Pavyzdžiui, susitvarkyti. Tvarkytis kraustymosi metu reikės iš karto ir tą daryti nuolat bei gerokai po persikraustymo.

Nenuvertinkite netvarkingo buto

MJCKartais žmonės nuvertina netvarkingą nekilnojamąjį turtą ir iškart padaro klaidą. Į būstą, kuriame galimai gyventumėte, reikėtų visada žvelgti jau su perspektyva. Iškart reikėtų matyti ir mąstyti, kiek tas butas jums kainuos, ir tai turėti omeny. Jeigu yra labai pigaus buto pasiūlymas, bet jis atrodo netvarkingai, baisiai, tai prisiminkite, kad jūs savo pastangomis galite pakelti jo vertę tiesiog sutvarkydami, o už nuomą teks mokėti mažiau.

Pirmiausia – spintų vidus

Rekomenduojama būstą tvarkytis pradėti nuo spintų. Kai perkraustymo paslaugos bus atliekamos, kažkas vienuose namuose perdavinės daiktus, o kituose – priiminės. Dėl to vertėtų protingai planuoti visus perkraustomus daiktus. Pavyzdžiui, iškart turėti omeny, kad virtuvės rakandai keliaus į virtuvę, būti numačius vietas spintelėse. Prieš pradedant persikraustymą, reikėtų iškart išvalyti visas spinteles, spintas ir lentynas, ir tuomet jūs galėsite iš viso to turėti tikrai labai tvarkingus namus. Iškart į vietas dėsite daiktus, ir namai neapsikraus daiktais.

Nuolat valyti grindis

Aišku, vis tiek perkraustymo paslaugos vyks ne visiškai pagal jūsų norus ir teks šiek tiek tvarkytis daugiau nei planuota. Ir daiktų visų į spintas iškart nesudėsite. Todėl daug kas bus dedama ant grindų. Jas reikėtų iškart išvalyti ir paskui valyti bei tvarkyti nuolat – kad išliktų tam tikra švara ir jūs galėtumėte patogiai jaustis toje švaroje.

Generalinis tvarkymasis: nuo viršaus į apačią

Kai perkraustytojams sumokėsite, liksite jūs naujame bute su savo daiktais. Sudėkite daiktus į spintas ir galėsite pradėti generalinį tvarkymąsi. Reikės įsigyti valymo priemonių, pirštinių ir viskas prasidės. O prasidės pirmiausia nuo viršaus. Jeigu nešvarios lubos, pirma valysite jas. Jeigu kažkas kito nešvaraus, valysite taip pat. Iš viršaus į apačią. Tapetai, lubos, laidai, vamzdžiai, liustros, durų staktos ir durų viršūs, spintelių viršūs ir pan. Kol nusileisite žemyn.

Kai ką tiesiog pakeisti naujais dalykais

Kartais užuot 3 valandas gremžus mažą plastikinę gličią spintelę iš vonios, geriau už kelis eurus nupirkti naują. Senos vis tiek gerai nepavyks išvalyti, o naujas daiktas suteiks tą naujumo ir švaros akcentą, kurio taip reikia namuose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *