Ką sako termo nuotraukos

Profesionali TermovizijaJeigu pastatėte namą, termoviziniai tyrimai adės atskleisti, kur jame yra pralaidžios šilumai vietos.

Įprastos pralaidžios vietos

Nors energetinio naudingumo sertifikatas suteikiamas, namo pridavimas atliekamas prieš tai ir nesamdžius specialių tyrimų atlikėjų, tačiau dažnai išankstinis pasirengimas palengviną sertifikavimo procesą. Jeigu pasamdysite pastatę namą termovizinių tyrimų specialistus, jie galės parodyti, kaip atrodo jūsų namo termo nuotrauka. Štai kaip paprastai ji yra padaroma ir atrodo.

Dažniausiai termoviziniai tyrimai atliekami uždarius visas duris, langus, visas angas. Fiksuojamos temperatūros viduje ir lauke. Specialūs prietaisai atlieka savo funkciją ir padaro šilumines nuotraukas. Jose matosi ir namo konstrukcijų kontūrai ir šiluminės srovės. Standartiškai šaltos vietos žymimos mėlynai, šiltos raudonai, geltonai. Vyrauja ta pati šiltų ir šaltų spalvų skalė kaip įprasti sutartiniai ženklai. Tačiau taip pat labai svarbu būna ir kaip tas pralaidumas išsidėsto viduje. Viduje yra pastebimos tam tikros vietos, per kurias tiesiog skverbiasi mėlyna spalva – šaltis. Standartiškai tai yra namo kampai, nes ten susiduria sienos ir atsiranda mikro tarpeliai. Taip pat tai yra vietos ties pamatu, ties stogu, ties durimis, aplink langus, ventiliacijos duris, aplink balkonus. Jeigu į sieną yra įleista bet kokia papildoma konstrukcija, ties namo „siūlėmis“ irgi susidaro šalčio srovės. Norint sėkmingo energinio sertifikavimo, reikia užtikrinti, kad tokių vietų būtų kuo mažiau.

Netikėti pralaidumo kampai

Tačiau kartais termoviziniai tyrimai gali ir nustebinti – jeigu pralaidumas šalčiui bus parodytas ten, kur visai nesitikėjote jį rasti. Tokiu atveju, jums tikrai reikėtų dėkoti likimui, kad laiku pasidarėte tas termovizines nuotraukas ir jos atskleidė, kad kažkurioje vietoje įkišta mažiau akmens vatos ir dėl to per ten švilpauja šiaurys. Visada iki namo pridavimo galima dar spėti padaryti keletą pakeitimų savo name ir jį labiau apšiltinti.

Išbandėme ir ant gyvų padarų

Įdomus daiktas tas termo foto aparatas. Dabar galima ir išmanųjį telefoną nusipirkti, turintį tokią funkciją, tik paprastai žmonės tai naudos kaip pramogą. O štai statybose tai yra svarbus daiktas, leidžiantis pamatyti, kur slepiasi nematomos, temperatūrą išreguliuojančios problemos. Taigi, visa tai gali būti geras pavyzdys, kaip iš anksto apsidraudžiant sužinoti, kokia yra namo temperatūra, ką pastiprinti.

Patarimai

Pirmasis patarimas – iš karto nusiteikti ne „pusei darbo“, o visam. Ir tegul namas būna statomas šiltas, tvirtas, iš naujų medžiagų. Antra – pasisamdyti tarpininkus, kurie pamoderuotų jūsų statybas ir iš patirties pasakytų, kur reikėtų daugiau pašiltini. Trečia – atlikite termoviziją prieš nešant popierius priduoti namui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *