Vienos gatvės termovizinė analizė

Tyrimai šilumos nuostoliams vertintiVienoje gatvėje atlikti termoviziniai tyrimai aiškiai parodė, kad plika akimi nepasakysi, kuris namas yra šiltas, o kuris kiaurai leidžia temperatūrą. Atlikus termovizinius tyrimus galima aptarti, kaip kai kurie namai atrodė iš išorės, o kokie jie buvo iš tikrųjų.

Pralaidus daugiabutis

Štai apžiūrėjus vieną puikiai atrodantį daugiabutį paaiškėjo, kad energetinio naudingumo sertifikatas dabar rodytų visai ne energinį naudingumą, o turbūt energijos švaistymą. Daugiabutis atrodė visai gerai, kadangi buvo nudažytos švelnia persikine spalva sienos, aptinkuotos. Gyventojai patys buvo neseniai padarę tą kosmetinį remontą. Jo architektūra rodė, kad tai tikrai gražus namas, todėl jis nekėlė pasišlykštėjimo, kokį kartais sukelia seni sovietiniai daugiabučiai. Buvo tvarkingos išvaizdos balkonai, aplinka lauke taip pat vertė pasigėrėti. Tad kas galėjo tikėtis tokių blogų rezultatų? Daugiabučio gyventojai, kurie jau buvo įpratę prie žvarbių žiemų daugiabučio viduje, prie milžiniškų sąskaitų už vasarį ir sausį, nors šiluma, už kurią mokama, pasimėgauti ir neteko. Paaiškėjo, kad daugiabutis stovi nuo 1965 metų, tačiau jis nebuvo niekada paskui papildomai šiltintas, nekeistas stogas. Viršutinių aukštų gyventojams per stogą, sakė, atrodė, kad pradės snigti. Neatsitiktinai ir visos kambarių lubos buvo apsitraukę pelėsiu, tarsi tai būtų ne lubos, o kažkokia virš kambarių kybanti pelkė. Tačiau gyventojai tikino labai laukiantys liepos mėnesio, nes tada pagaliau turėtų startuoti renovacijos projektas jų name ir turėtų atsirasti daugiau šilumos.

Sandarus daugiabutis

Kito toje pačioje gatvėje stovinčio, ne tokio išvaizdaus daugiabučio termoviziniai tyrimai stebino savo puikumu. Pasirodo, nors ten ir nebuvo atlikta kapitalinio remonto ir sandarinimo, tačiau gyventojai visi patys iš vidaus šiltino butus, keitė langus, balkonų duris. Taip pat aną vasarą buvo samdyti stogdengiai ir visi namo gyventojai susidėjo už bendrą stogo pakeitimą ir apšiltinimą. Taigi, tyrimai rodė, kad daugiabutis netgi atitinka dabartinius keliamus standartus.

Mažas šiltas namelis

Čia pat stovėjo ir vienas mažas medinis namelis Jis atrodė medinis, tačiau, kaip sakė savininkas, iš tikro ten sienose buvo ir mūro, ir medžio, ir akmens vatos, ir spalių, ir putplasčio. Jis čia atsikėlė išsiskyręs su žmona ir dabar gyvena vienas. Jam patinka gyventi, nes šalia yra upė, o būdamas nagingas vyras jis lengvai padarė, kad namuose būtų tikrai šilta. Kiti namai, anot savininko, esantys šioje gatvėje, nėra tokie šilti. Mediniai perpučiami namai – tik šilumos imitacija.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *