Oras vanduo šildymas – kada geriausia tai įsigyti?

Oras vanduo šildymo sistema yra paprastas ir veiksmingas namo šildymo būdas. Vienas pagrindinių šios sistemos privalumų – šildymo sistemas galima įrengti tiek naujuose, tiek renovuojamuose pastatuose. Oras vanduo šildymas yra vis populiarėjanti šildymo sistema Lietuvoje dėl didelio efektyvumo ir mažų eksploatavimo išlaidų.

Lietuvos klimato ypatumai diktuoja, kad oras-vanduo šilumos siurblys yra efektyviausia šildymo ir karšto vandens ruošimo sistema. Jai nereikia katilinės, ji veikia per šilumokaičius, kurie įrengiami atskirose patalpose arba techninėje patalpoje. Šilumos siurblio oras-vanduo vieta name neturi įtakos jo našumui ir efektyvumui.

Nuo ko priklauso šildymo sistemos įrengimo laikas?

Oras vanduo šildymas gali būti įrengiamas praktiškai ištisus metus. Tačiau yra pastebima tendencija, kad daugiausiai šio tipo šilumos sistemų būna sumontuojama būtent rudenio sezonu. Dėl šios priežasties, rudenį reikėtų vengti greito aptarnavimo, nes dauguma šildymo sistemas montuojančių bei remontuojančių darbuotojų yra užsiėmę.

Sistema paprastai įrengiama lauke, todėl nereikia rūpintis dėl vietos namo viduje – ją galima įrengti, pavyzdžiui, garaže, rūsyje ar lauke. Dėl šios priežasties, žiemą dauguma gamintojų ir sistemų montuotojų esant atšiaurioms oro sąlygoms žiemą, šilumos siurblių neįrenginėja. Todėl šildymo sistemos montavimo darbų nukėlimas žiemos sezonui taip pat nėra geras sprendimas.

Su kokiais iššūkiais gali tekti susidurti, nusprendus įsigyti oras vanduo šildymą?

Kaip jau buvo minėta anksčiau, oras vanduo šildymo sistemos vieta name neturės įtakos jos veikimui ir efektyvumui. Tačiau jis turi būti prijungtas prie vėdinimo sistemos, kad į šilumos siurblį būtų tiekiamas šviežias oras ir šalinamas degimo produktais užterštas oras. Pastate turi būti patalpa, kurioje tilptų katilas ir vandens rezervuarai. Tam tikrais atvejais gali tekti keisti esamas patalpas arba statyti naujas.

Taip pat šilumos siurblio oras vanduo įrengimui reikia tam tikrų žinių, todėl prieš apsispręsdami dėl šios sistemos svarbu kreiptis į specialistus – jie tiksliai paaiškins, kaip veikia įranga, ir patars, koks modelis geriausiai atitiktų jūsų poreikius. Be šių, dar yra daug veiksnių, susijusių su šilumos siurblio oras vanduo įrengimu. Todėl prieš nuspręsdami, kokio galingumo oras vanduo šildymas tinka jūsų namams ar įmonei, taip pat pasikonsultuokite su specialistu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *